ČAGALUKS U LEČENJU MASTOPATIJE

Mastopatija ili fibroadenomatoza mlečne žlezde – jedno je od najrasprostranjenijih oboljenja žena reproduktivnog uzrasta. Smatra se da je kod obolelih od mastopatije povećan rizik onkoloških oboljenja.

Mastopatija je hronična bolest mlečnih žlezda koja se razvija kao posledica poremećaja hormonalnog, imunog, nervnog sistema i patologije jetre. Zbog toga, ne postoji univerzalni preparat za njeno lečenje.

Čagaluks je ispitivan u poređenju s Mastodinonom koji se danas smatra za najefikasniji preparat u lečenju mastopatije. U svakoj grupi je bilo po 56 obolelih od difuzne forme mastopatije i mastodinije. Pacijenti su primali dnevno po 2 kapsule Čagaluksa. Rezultati dvomesečnog kursa primene pokazali su da je Čagaluks, po delovanju, uporediv s Mastodinonom i značajno prevazilazi po efektivnost ovaj, paralelno ispitivani, fitopreparat. Čagaluks je efikasno eliminisao bolove i diskomfort u mlečnim žlezdama uzrokovane Mastopatijom. Sem toga, u toku ispitivanja uočeno je da on efikasno eliminiše predmenstrualni diskomfort uzrokovan Mastodinonom i pojačanu osetljivost mlečnih žlezda koju osećaju žene u drugoj polovini menstrualnog ciklusa. Posebno dobre rezultate Čagaluks je davao pri lečenju patologije uzrokovanoj asteno – neurotskim sindromom, koji je, kao što je poznato, osnova razvoja mastodinije. Radi postizanja stabilnog efekta poželjno je ponavljanje kursa lečenja 3 – 6 meseci. Komplikacije i kontraindikacije nisu uočene.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]